Manifestacije

BELA PALANKA-MOJA KUĆA

Organizator: Turistička organizacija Bele Palanke

Vreme održavanja: početkom septembra

Manifestacija „Bela Palanka–moja kuća“ se u kontinuitetu organizuje već od 2007. godine i to u okviru Kulturno-sportsko-turističkog leta. Radi se o manifestaciji koja je takmičarskog karaktera za izbor najuređenijeg dvorišta i terase. Aktivnost koja treba da podstakne naše sugrađane da urede i ozelene svoje najbliže okruženje, a time učine i naše mesto uređenijim. Kako je cilj manifestacije je da se poveća svest kod građana koliko je važno brinuti o lepoti svoje okoline, TOBP planira da uvede dosta novina, te da na taj način unapredi samu manifestaciju.

Pored nagrada koje je u proteklim godinama TOBP dodeljivala najboljima u narednim godinama se planira stimulacija i ohrabrivanje građana za uređenje dvorišta i terasa dodelom sadnog materijala (semena i sadnica), đubriva i opreme za hortikulturu, ali se i pripremaju brojne novine vezane za kriterijume ocenjivanja i sam žiri.

Interesovanje za ovu manifestaciju svake godine je sve veće tako da poslednjih godina beleži najveći broj učesnika. Izložba fotografija najlepših dvorišta i terasa organizuje se u galeriji Centra za kulturu.