Vesti

„DANI BANICE”, NAJUSPEŠNIJA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Jedanaesti Susreti organizatora manifestacija 2017/2018., održani su u petak i subotu, 02. i 03. marta 2018. godine, u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“, na Zlatiboru. Događaj je bio u organizaciji udruženja „Turizam i Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije), u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i Turističkom organizacijom Zlatibor.

Na ovogodišnjem skupu organizatora su organizovana predavanja u oblasti turizma, a u vezi organizovanja manifestacija: Strategija razvoja turizma i manifestacije, Organizacija dečijih manifestacija, Značaj manifestacija za razvoj smeštajnih kapaciteta i „Zaboravljena Srbija“ – Varoški običaji u Srbiji.

Pored toga, na skupu su dodeljene i nagrade TURISTIČKA SLAGALICA 2017. u kategorijama:

Najuspešnija tradicionalna manifestacija;
Najuspešnija nova manifestacija;
Zaslužni pojedinac u oblasti manifestacionog turizma;
Najuspešnija lokalna samouprava – stub podrške organizatorima manifestacija;
Najbolji promo-film o manifestaciji.

Gđa Milanka Cvetković, predsednica Udruženja „Turizam i Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) proglasila je najbolje u manifestacionom turizmu, na osnovu broja glasova sa anketnih listića koje su popunili i predali svi prisutni učesnici.

I ove godine se Bela Palanka našla na listi najboljih u manifestacionom turizmu i zasluženo dobila nagradu za „Najuspešniju tradicionalnu manifestaciju” za već tradicionalnu i manifestaciju sa međunarodnim karakterom – ­„Dani banice”.