Vesti

Manifestacija „DANI BANICE” ostavila dobar utisak na sve!

Po završetku 13. gastro-turističke manifestacije „Dani banice 2018”, sa pravom se može reći da je sve proteklo u najboljem redu i da su mnogobrojni detalji i neke novine, te celokupan utisak učinio to da svi posetioci odu iz Bele Palanke ne samo punih stomaka, već i punih srca.

Ove godine, od novina pravi „pogodak” je bio „Vrtkin vrt” posvećen paprici vrtki kao neizostavnoj u tradiciji belopalanačkog kraja. Takođe, tu je bila i signalizacija u vidu maskota manifestacije, te je svima bio lakši put do manifestacije.

Domaćim i međunarodnim kuhinjama se popravljao apetit, muzikom raspoloženje. Ove godine su goste uveseljavali poznate muzičke zvezde Dragica Radosavljević Cakana, Neda Ukraden, Ana Bekuta i Dejan Petrović i Big Band.  Kada je reč o uveseljavanju, maskote su tu imale zapaženu ulogu i slikanjem sa posetiocima ostavljale  lepe uspomene na „Dane banice”.

Paralelno s „Danima banice” na prelepom „Vrelu” uspešno je održan i „Sajam starih i umetničkih zanata” na kome su 100 takmičara iz Srbije predstavili svoje rukotvorine , a koje su mnogima zapale za oko.

Rekord ovogodišnjih „Dana banice” je svakako broj prijavljenih takmičara i ove godine taj broj išao do 310 u sve 4 kategorije (Slana tradicionalna, Slatka tradicionalna, Integralna i Kreativna kategorija). Taj rekord je oboren i u dečijem uzrastu, pa je u Radionicama i Olimpijadi u pripremi banice učestvovalo čak 150 najmlađih dečaka i devojčica koji će, ako je suditi po prikazanom, biti vrsni kuvari.

Kad je reč o statistici, broj posetilaca iz zemlje i inostranstva je bio nešto drugačiji od onoga na šta smo naviknuti svih ovih godina, pa je ove godine veći broj turista bio iz Srbije, a nešto manje iz Bugarske i okolnih zemalja. Tridesetak hiljada turista je prošlo Belom Palankom za tri dana trajanja manifestacije, a po njihovom raspoloženju i utiscima očekujemo mnogo veći broj naredne godine.


„DANI BANICE 2018“

Dečija olimpijada:
III Mesto MLADEN MILIĆ – Dračje, Bela Palanka
II Mesto EMILIJA RADENKOVIĆ – Crvena Reka, Bela Palanka
I Mesto MATEJA STANOJEVIĆ – Crvena Reka, Bela Palanka

Najbolje aranžiran sto:  144/A – VESNA MITIĆ, Aleksinac

Kreativna kategorija:
III mesto
Takmičarski broj 43/D – ZORA BOŠKOVIĆ, Bela Palanka
II mesto
Takmičarski broj 33/D – IVAN ZLATANOV, Rakita
I mesto
Takmičarski broj 46/D – ANĐELA PETROVIĆ, „Udruženje Kruna “, Niška banja

Integralna kategorija:
III mesto
Takmičarski broj 3/C – NENA SAVIĆ, Požarevac
II mesto
Takmičarski broj 13/C – MARINA NEŠIĆ, Bela Palanka
I mesto
Takmičarski broj 11/C – MILOŠ STAMENOVIĆ, Bela Palanka

Slatka kategorija:
III mesto
Takmičarski broj 21/B – Džemina Nikolić, Udruženje „Korman“ Aleksinac
II mesto
Takmičarski broj 26/B – Dragana Filipović, Niš
I mesto
Takmičarski broj 5/B – Milovan Jovanović, Kalna

Slana kategorija:
III mesto
Takmičarski broj 157/A – Ljiljana Ranđelović, Bela Palanka –
II mesto
Takmičarski broj 187/A – Violeta Đorđević, UG „Kruna“ Niška banja
I mesto
Takmičarski broj 172/A – Violeta Petrović, Medoševac

Najbolji među najboljima:   Zorica Zdravković, Bela Palanka

 

Veliku zahvalnost Bela Palanka i Turistička organizacija Bele Palanke duguju:

Opštini Bela Palanka, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikaciji, Milk House d.o.o. iz Niša, JP Srbija Gas, Tigar Tyres, d.o.o, NDM gradnja, d.o.o, Zdravstvena ustanova apoteka “Snežana“, Babušnica, Conal Group d.o.o, Kladovo, SGS Beograd d.o.o., Anatomika Grubin Export-Import d.o.o., Borjana d.o.o, Pirot, Winners d.o.o, JP Zavod za urbanizam, Niš, „Ferstil’’od, Bela Palanka, Albion Books, d.o.o, Beograd, Slobodna zona ‘’Pirot’’, a.d, Apatinska pivara Apatin d.o.o;

…kao i medijskim sponzorima:

TV PIROT, Pirot, TV PI KANAL,Pirot, RTV BELLE AMIE, Niš, Produkcija “Korak 21“, NTV -NIŠKA TELEVIZIJA, Niš, TELEVIZIJA KOPERNIKUS, Niš, UDRUŽENJE RTV BUM 018- GRADSKI PORTAL 018, Niš, NOVOSTI DANA d.o.o, Niš, Produkcija Gazela, Pirot


 

„DANI BANICE 2018” • GALERIJA SLIKA: