Vesti

„IZAĐI MI NA TEGLU 2017“ – BELA PALANKA

Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornumanifestaciju na teritoriji cele zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra,organizuje takmičenje u spremanju ajvara. Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu, prvenstveno u mestima u kojima se održava, azatim i finalno za titulu najboljeg u državi. Karavan je u prethodne tve sezone posetio 40 gradova širom Srbije iproglasio najajvar majstore za 2014., 2015. i 2016. godinu. Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom,sve to promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija!

Bela Palanka, kao prošlogodišnji pobednik, i ove godine uzima učešće u takmičenju, što će biti to drugi put od postojanja ovog projekta.

Ove godine, 28. septembra, će najbolja ekipa od ukupno 15 pokušati da se plasira u veliko finale i ponese titulu „Naj ajvar majstor“.

Izadji mi na teglu 1