Vesti

Predstavljanje Bele Palanke na Beogradskom manifestu

Najveći regionalni porodični festival manifestacija Beogradski manifest održan je proteklog vikenda u Beogradu. Posetioci festivala imali su na raspolaganju deset festivalskih zona i raznovrsne programe: koncerte, plesne nastupe, atraktivne programe za decu, filmske projekcije i promocije gradova i opština iz cele Srbije i regiona.

Više od 60 opština i gradova predstavilo je svoju turističku ponudu, lepote svoga kraja ali i manifestacije koje se organizuju.

Opštini Bela Palanka bilo je ovo treće pojavljivanje na ovom festivalu ujedno i najsupešnije. Na glavnoj bini održana je prezentacija Bele Palanke, naše turističke ponude, prirodnih bogastava koje imamo ali i manifestacija koje se organizuju u našem mestu.  Posetioci manifesta upoznali su se sa našim tradicionalnim manifestacijama „Dani banice” i „Dani igre”, Festivalom omladisnkih scena i sve to kroz igru, pesmu, glumu i naravno ukusnu hranu.

Prisutni na prezentaciji su imali priliku da probaju belopalančke brendove banicu i papriku vrtku, a zvanične maskote manifestacije „Dani banice” Baničko i Banička bili su atrakcija na manifestu sa kojima su se slikali skoro svi turisti.

Tako se može reći da je ovo jedna od najuspešnih prezentacija Bele Palanke na jednom sajmu jer je okupila veliki broj posetilaca koji žele da se upoznaju sa turističkom ponudom našeg mesta.

Turizam je ogromna šansa naše opštine, a bez dobre promocije i pojavljivanja na ovakvim manfiestacijama nema ni napretka u turizmu.

Na Beogradskom manifestu se videlo i da postoji veliko interesovanje turista iz cele Srbije za gastro-turističku manifestaciju „Dani banice”, pa ćemo imati verovatno ove godine i goste iz Vojvodine.

 

YouTube Preview Image