Vesti

SAJAM TURIZMA U BEOGRADU – „Odmor te čeka”

Jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu pod sloganom „Odmor te čeka“ je počeo u četvrtak 22. februara i trajao  sve do nedelje 25. februara. Posetiocima se predstavilo 1.200 izlagača iz 55 država, među kojima i zemlja- partner ovogodišnjeg sajma Grčka. Ovogodišnji Sajam turizma svečano je otvorila predsednica Vlade Ana Brnabić poručivši da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana u Srbiji i da će se ulaganja u turizam nastaviti.

Bogatu ponudu Srbije predstavljaju turističke organizacije gotovo svih krajeva zemlje, koje pored prirodnih lepota turistima nude i gastronomske specijalitete. Tako su se lokalne turističke organizacije severa, juga, istoka i zapada Srbije srele u glavnom gradu, koji je samo prošle godine od turizma prihodovao 750 miliona evra. Među brojnim turističkim organizacijama, svoju ponudu predstavila je i TO Bele Palanke koja je na sajmu prisutna poslednjih nekoliko godina, a važna je dobra promocija naše opštine na svakom sajmu, jer je cilj da Belu Palanku posećuju turisti, ne samo tokom letnjih meseci, već svih 365 dana u godini.

Ovo je najveći sajam u jugoistočnoj Evropi i učešćem na njemu Turistička organizacija Bele Palanke je  želela da ove godine posetiocima sajma, pored belopalanačkih brendova banice i paprike vrtke, i manifestacije Dani banice, ponudi i prirodne lepote našeg mesta. Napravljen je reklamni materijal o Suvoj planini i Sićevačkoj klisuri. Pešački turizam je sve popularniji, a turistima se može ponuditi tako nešto.