Vesti

TO Bele Palanke na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu se održava već 9 godina zaredom, a Turistička organizacija Bele Palanke je kao i prošle godine odlučila da se predstavi svojom gastro-turističkom ponudom belopalanačkog kraja. Ovaj „Šumadijski sajam“ ima skoro decenijsku tradiciju u turizmu, a štandove prepune turističkog promo-materijala i brendiranih gastro-specijaliteta su imale turističke organizacije i udruženja širom Srbije i regiona, pa zato ovaj sajam i nosi epitet međunarodnog sajma.

Ove godine je Sajam održan u periodu od 24. do 26. novembra i pored izlagača nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija i agencija paralelno je održan i Sajam zimnice, druga godina zaredom. Tokom tri dana trajanja sajma organizovani su brojni stručni i zabavni sadržaji, a predstavnici TO Bele Palanke su prvog dana prisustvovali na Sajmu i bili na predavanjima na teme „Katalog radnih mesta u turizmu“ i „Seoski turizam i aktivni odmor“.  Svoj štand sa gastro-turističkom ponudom, TO Bele Palanke je imala na prostoru namenjen turističkim organizacijama sa istoka Srbije, kao zajednički nastup pod nazivom „Čarolija istočne Srbije“.

Sva saznanja i iskustva poneta sa ovogodišnjeg sajma u Kragujevcu biće na najbolji način iskorišćenja za jačanje turizma na teritoriji Bele Palanke.