Vesti

Turistička organizacija Bele Palanke na Beogradskom manifestu

U Beogradu je tokom vikenda održan 5. Beogradski manifest – festival koji promoviše turističke ponude različitih destinacija, manifestacioni turizam, kao i gastronomske specijlaitete. Manifest je kao i ranijih godina održan na Kalemegdanu, a posetioci festivala imali su na raspolaganju petnaest festivalskih zona koje su nudile raznovrsni program: koncerte, plesne nastupe, atraktivne programe za decu, filmske projekcije i promocije gradova i opština iz cele Srbije i regiona.Više do 50 opština i gradova predstavilo je svoju turističku ponudu, lepote svoga kraja, ali i manifestacije koje se organizuju. TO Bele Palanjke po četvrti put je učestvovala na ovom festivalu i posetiocima prezentovala turističku ponudu našeg mesta, kao i manifestacije i gastronomske specijalitete koje nudimo.

Na centralnoj bini održana je prezentacija Bele Palanke, naše turističke ponude, prirodnih bogastava koje imamo ali i manifestacija koje se organizuju u našem mestu. Posetioci manifesta upoznali su se sa našim tradicionalnim manifestacijama Dani banice i Dani igre, Festivalom omladisnkih scena, a prezentacija je upotpunjena i nastupima baletske i folklorne sekcije ustanove kulture “Remezijana”. Prisutni na prezentaciji probali su belopalančke brendove, banicu i papriku vrtku, a zvanične maskote manifestacije “Dani banice” Baničko i Banička privukli su veliku pažnju posetilaca.
Prezentacija opštine Bele Palanke na centralnoj bini bila je izuzetno posećena, a program su pratili brojni posetioci iz zemlje i inostranstva. Oni su istakli da im se program jako svideo i da bi voleli da posete Belu Palanku.

Po prvi put ove godine Bela Palanka imala je i svoj prodajni štand u Koka-kola gastro kutku, na kome su posetioci mogli da kupe sveže pripremljenu banicu. Danijela Živković koja je pripremala banicu kaže da je vladalo veliko interesovanje za taj specijalitet, kao i da su svi koji su probali oduševljeni ukusom.