Vesti

Учешће на Међународном сајму туризма у Нишу

Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora održan je prošle nedelje u Nišu od 29. do 31. marta u hali Čair. Po devetnaesti put po redu u najvećem gradu na jugu zemlje sreli su se turistički poslenici, predstavnici turističkih organizacija, gradova i opština kako bi predstavili svoju turističku ponudu posetiocima sajma. Bila je ovo prilika da predstave  turistički potencijali, ali i manifestacije koje se organizuju tokom godine u našem mestu. Pored manifestacija, predstavijeni su i naši brendovi, banica i jela od paprike vrtke.

Grad Niš jedan je od gradova u Srbiji koji poslednjih godina privlači sve veći broj turista, pa i beleži povećan broj noćenja. Ovogodišnji sajam turizizma u Nišu je okupio brojne izlagače iz Srbije ali iz Crne Gore, Mađarske, Bugarske i Grčke.

Sajam turizma u Nišu bio je prilika da opština Bela Palanka pozove posetioce sajma na manifestaciju Dani banice koja se ove godine održava po 13. put, ali i na druge manifestacije koje se organizuju kod nas, poput festivala umetničke igre mladih Dani igre, Festivala omladinskih scena, međunarodnog studentskog festivala folklora. Poslednjeg dana sajma na dodeli nagrada najboljim učesnicima, TO Bele Palanke dobila je nagradu za najbolju sveukupnu prezentaciju na sajmu.